Biografi Cristiano Ronaldo dina Basa Sunda

Biografi Cristiano Ronaldo dina Basa Sunda
img src:Google
   CRISTIANO RONALDO’ | Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, lahir dina tanggal 5 Pebruari 1985 di Funchal nyaéta saurang pamaén maén bal berkebangsaan Portugal. Ayeuna manéhna bemain di klub Manchester United di posisi jangjang kénca. Manéhna mitembeyan karir internasionalna kalawan membela tim nasional Portugal saprak warsih 2003.
        Cristiano Ronaldo mimiti ulin maén bal dina waktu umurna tilu warsih. Tim favoritnya sabot masih ngora nyaéta SL Benfica. Manéhna ulin pikeun kahiji kalinya kalawan tim amatir, Andorinha, sabot umurna 8 warsih. Warsih 1995, reputasi Cristiano Ronaldo geus ngembang di Portugal.
      Dua tim maén bal kaceluk, CS Marítimo sarta CD Nacional kabetot jeung Cristiano Ronaldo. Marítimo, tim pangbadagna tinggaleun ngayakeun rapet kalawan manajer Andorinha, hasilna Ronaldo asup ka CD Nacional. Sanggeus meunangkeun jawara di Nacional, Ronaldo pindah ka Sporting CP. Ronaldo mitembeyan debut kahijina babarengan Sporting waktu ngalawan Moreirense sarta ngahasilkeun skor dua gol. Manéhna ogé jadi fitur Portugal dina kejuaraan UEFA Under 17.
      Penampilannya di kejuaraan UEFA Under 17 mawa perhatian maén bal dunya. Anu mimiti nempo penampilan Ronaldo nyaéta manajer Liverpool F.C, GÉRARD Houllier. Tapi Liverpool nampik manéhna alatan Ronaldo masih ngora teuing sarta merlukeun wayah pikeun ngembang jadi pamaén maén bal anu kaceluk.
       Dina warsih 2003, Ronaldo meunang perhatian ti Sir Alex Ferguson, sabot Sporting ngéléhkeun Manchester United kalawan skor 3-1 di inagurasi Alvalade XXI di stadium Lisbon. Ferguson megatkeun hayangeun pamaén ngora pikeun timnya, Ronaldo nandatanganan kontrak kalawan harga £12.24 juta. Debut kahijina jeung Manchester United (MU) nyaéta dina waktu ngalawan Bolton Wanderers di menit ke-60 di stadium Old Trafford kalawan kameunang MU 4-0.
        Debut karir internasionalna nyaéta dina bulan Agustus 2003 waktu Portugal ngalawan Kazakhstan. Di bubuka Euro 2004, Portugal éléh ti Yunani kalawan hasil 2-1. Dina waktu semifinal ngalawan Walanda, Ronaldo nyiptakeun gol kahijina kalawan hasil ahir 2-1 kameunang pikeun Portugal.
        Ronaldo nganterken Portugal ka Olimpiade Usum Panas 2004, sarta manéhna jadi skor pangluhurna nomer dua fi Kualifikasi Piala Dunya FIFA di zona Éropa kalawan 7 gol. nepi ka tanggal 17 Juni 2005, skor Ronaldo nyaéta 11 gol dina 25 pertandingan pikeun Portugal.

Ditulis Oleh : Ai Roudotul // 6:46 pm
Kategori:

1 Komentar Menarik:

  1. hatur nuhun tina informasina ie, ku abi tunggu pemain bola anu lainna

    ReplyDelete

 

Follow dan Join yu .. :D

Aii Roudotul. Powered by Blogger.